Info om långfärdssegling på svenska

Här under samlar vi lite sidor med information om långfärdssegling som vi har på svenska. De är de som belyser lite mer våra kostnader, utrustning och lite annan information om långfärdssegling.

Här hittar man bland annat info om:

Våra renoveringskostnader och inköp av utrustning. En stor del av den totala kostnaden som man måste ta hänsyn till.

En lista med den utrustning vi införskaffat för vår långsegling.

Dokumentation som behövs för en långfärdssegling till Karibien.

Alla kostnader vi hade under vårt år då vi seglade till Karibien och tillbaka

Vi har börjat lägga upp lite videor från vårt seglingsäventyr, i länken ovan hittar ni länkar till alla videos vi har lagt upp.

 

På denna sida kan man se hur vi seglat hittills, med våra stopp utmarkerade med datum och en liten kommentar. Här finns även länkar till alla blogginlägg från resan.

 

Vill bara också tillägga att vi bara gjort en seglingsresa, och inte är några experter på ämnet. Men vi känner att det är väldigt hjälpsamt att läsa olika personers erfarenheter och åsikter när man planerar för en sådan här resa, så därför gör vi ett litet bidrag till det här.

Det finns många olika åsikter som florerar runt på olika forum, bloggar och så vidare, och det kan vara många gånger formulerade på ett sätt som säger “det här är enda sättet man kan göra” eller liknande. Här har vi skrivit en del av våra åsikter och om de kan tolkas som “det här är enda sättet man kan göra” så är det inte fallet :). Det är bara åsikter från några som gjort en seglingsresa och kan i vissa fall vara helt rätt och i andra fall kanske helt fel, beroende på situation. Så se det som en bra input för att förbereda för en seglingsresa, i slutändan är man ju den som känner sig själv och sin båt bäst och då fattar man först och främst beslut efter det. 🙂

Här nedan finns lite blogginlägg listade (på engelska) där det finns lite information från olika delar av vår resa.

Överfarter
Kanaler
Dokumentation
Utmanande segling
Övrigt

Om man vill sträckläsa alla blogginlägg från resan vi gjort, finns länkar till alla under Our route.

Om man vill läsa om alla förberedelser vi gjort innan avresa för vår långfärdssegling kan man gå till Preparations before departure där alla blogginlägg för vår renovering av segelbåten finns.

långfärdssegling
Ankrade i Tobago Cays, St Vincent och Grenadinerna. När vi planerade vår långfärdssegling hade vi sikte på dessa fantastiska turkosa vatten, och var så glada över att vi tog oss dit!